SDUF Språkresor

2011-06-24
05:59:33

Aker hem imorgon :(


webcam!

Vi aker hem imorgon. ;( Det ar tungt att lamna Usa! Det var sa roligt har! Annars vi saknar Sveriges mat!

Ni, foraldrar, vi syns den 25 juni! :D
Byebye <3


2011-06-21
05:43:29

baaaaaaaaaaaaaaaasebaaaaaaaaaaaaall rårårå



yoooooooooo, acilegna å ajidnas här... nooo förlåt, angelica å sandija here :$$
igår har vi åkt 1 timme å 30 min t alb-någonting och tittat på baseball mellan något mot något. minns inte vilken lag de va, haha. vi såg lite av matchen, vi spenderade mest av tiden av att gå runt å titta på baseball kläder lr ngt. och maten, pizzan är ... gott :) vi gick till hollywood-skylten o fotade oss med simon. sandija har dessa bilder. visar dem annan gång lr aldrig.. sorry om vi gjorde er ledsen.. :'( äh och vi hade roligt, vi smakade också usas popcorn med karamell lr kola.. ngt sånt. godaste popcorn jag har ätit omg.




siiiiiiiiiiimon såg mark, alltså hans systers ex. haha och simon var blyg i början men sen verkar de gå bra :DDDDDD



Sandija


Jessica


Simon


Vi var på klättring och det var roligt! ;D


bilden från när vi var i dallas.

God morgon, Sverige och gonattis för Us&a.
peace!

2011-06-20
05:48:55

19 juni 2011
simon har. bloggar jag for mycket? det ar ju lika bra att jag bloggar nu, det ar nastan ingen som kan blogga right now, i think. horde att det ar lite stokigt pa flickornas elevhemmet, jag vet inte om jag har hort ratt eller.. tja who cares, ni maybe want to know what we did today..? yes i will tell it for you everyone. min grupp har bergklattrat idag, ratt so fucking kul.. men fick liksom nastan brannskadade pa axeln, fy solen.. men jag ar brunare, o sant, ratt fett. imorgon ska vi lara oss om hur man campar, eller nagonting.. antar att vi inte kommer blogga pa flera dagar eftersom vi ska ut och campa i tre dagar, tva natter.. hoppas att det gar bra och blir asroligt. jag vill ej aka hem an, vi aker om mindre an en vecka kvar.. javla skit!!! jag vill INTE hem. det ar bara so kul har, hehehe.

forresten, jag/vi ber om ursakt for detdar videoinlagg, videon var for snabb.. johanna har ej andrat lite installningar darfor blev det so for snabbt, haha.. lite pinsamt men asch.

annu forresten, jag sa om att jag ska traffa syrrans fore detta pojkvan.. jag pratar om mark, alltsa hannas fd.. tror att han ar hennes fd?.. och nu bada mina systrar, jag traffade joey yesterday! :D och cindy har ocksa, aven ska.. tror, traffa mark ocksa. nan har sa att han vill traffa mig, mm..

har i new mexico, pa berget, brinner ska ni alla bara veta, vi alla mar anda bara jattebra ;)

nu ska jag halla kaften och fixa nagra grejer, vi ses! good night.
see you soon again, ciao.

2011-06-19
01:31:00

Videoinlägg idag

2011-06-18
06:11:24

BILDNBOMB!









Heej käre läsare! ;D
Här bilder är från två katter Sandija och Sofia, fniss. ;D
God natt, Amerika
God morgon, Sverige! ;D

2011-06-17
02:19:02

Paintball

hey, simon har igen. har ingenting att gora nu so jag bloggar, passade pa att blogga om vad vi gjorde idag. vi har varit i alb och spelat paintball, sjukt roligt!! tva lag spelade mot varandra, har tva blamarken just nu haha.. snart ska vi ivag till badhuset med amerikaner och bada, hoppas att de ar roligt ja.. vi skulle till mall igen nu pa mandag men det synd ar att nmsds nya rektor eller vad ... vet jag ej, han tillat oss ej, nagot sant. ajja, det viktiga ar att vi ar i usa!!! ;)

forresten, igar nar vi gick hem fran santa fe stan, tappade sandija sin vaska fick vi allihop panik.. eller bara hon, hahaha, jag folje med henne och letade. vi hittade inte, hennes vaska blev stulen!!! johanna kom och so, men nej.. till slut hittade vi den, tagstations vakt eller nagonting har hittat den och so vidare.. sandija har valdigt tur eftersom hon hade vannernas pengar, sin egen mobil, pengar och bankkort.. om de gor forlorat skulle varlden ga under.. hahaha! 15 minuter kvar aker amerikanska gul buss till badhuset!!.. yeah.

bilderna gar ej att ladda upp har pa "elevhemmet"s dator, it sucks, i know.
ciao


2011-06-16
06:01:21

BTW!!

Simon skrev fel, hon hette alltsa inte Sandy men Candi.... snacka om hur vi gjorde bort oss totalt. Vi kunde knappt stava hennes namn. Men ja nu har man rattat till det. Good Night People There!


2011-06-16
05:56:28

Wednesday

Imorse var det skitsvart att kliva upp fran sangen. Klockan var sju da, och ja vem fan vill kliva upp egentligen? Enligt schemat fick vi vandra igen, vid oknen.....rena helvetet tankte vi. Ett smakprov fran helvetet skulle det bli men dom dar amerikanerna andrade planen i sista minuten. Det var for hett dar i albuquerque (oknen ar dar) och vi skulle knappast overleva dar. Den forra gruppen (med svenskarna i) hade vandrat dar men da var temperaturen lagre an sa.
Why just the desert? Vi skulle lara oss indianers historia. Vi samlades alla i grupp vid skolans tradgard och fick veta vad det var for nagot som vi skulle studera om. Petroglyph var det forsta ordet vi fick filled in the head. Om ni inte vet vad det beyder far ni googla sjalv. Lycka till:)

Vi akte till Santa Fes centrum (alltsa stan) och ja det var massor av turister dar. Vi kollade lite i stan, jag kopte en glass (Ett maste nar man ar i USA!) for tva dollar. Jag vagrade betala sju dollar for en gorgeous ice-cream. (jag angrar mej nu, man lever ju bara en gang...och sju dollar ar actually ingenting)
Sen gick vi till en museum. Drt var valdigt fascinerande. Dessutom sag vi Erdems dubbelgangare, pa en gammal tavla!! En snubbe vid namn Vaarg-something... Sa javla lik var han honom. 
Det var skitkul idag, efter museumet gick vi runt Santa Fe, forbi en tagstation dar Mr Bean hade blivit filmad. Sjukt fett. 

Santa Fe is beautiful, u know. 

Sen avslutade vi kvallen med en inne-paintball. Vi spelade innepaintball i gymsalen. Det var svinkul. Alla satsade till 150 procent. Men snart kom det (annu mer) roliga, vi delade oss till Svenskor mot Amerikaner. Det var tufft att sla dem. Vi slog dem vid den forsta ronden men efter det blev det kaos. Manga fuskade och ja, naturligtvis bangade vi ur och hatade dem. (ta det lugnt, det tar vi inte med oss ut utanfor gympasalen...det sitter kvar dar.) 

Nu ska vi sova. Ser fram emot imorgon. 
Jessica
 


2011-06-16
05:24:25

Dagen nasta
Vi alla var utmattade efter en lang dag, 8 km vandring. Nasta dag fick vi vandra igen. Of course hade man knappast nagon lust att vandra igen men ja man fick svalja skiten. Vi vandrade endast 30 minuter (puh) och det var inte nagot speciellt. Man fick bara vandra genom skogen for att se the mountain. Men da kom det en overraskning, vi fick aka langt upp till toppen av berget. Fan vad vackert det var. man fick uppleva en massa, liksom utsikten over santa fe. Snacka om hur njutbart det ar! Men det var inte bara det, vi korde ocksa pa ett vattenkrig, vilket piggade upp oss lite grann efter en boring vandring.

American Food: Precis som simon skrev, amerikansk mat ar inte sa gront och ni alla i Sverige, kommer inte att tro det har : VI SAKNAR FAKTISKT GRONSAKER!!!..... Sorry, pappa och mamma, nu uppskattar jag att ni klagar pa att jag maste ata mer gronsaker....cuz i'm missing it....  

The Eve:
Efter ett stekhett dag akte vi alla till bowlingen. Vi akte i en skolbuss (kan for helvete inte fatta att jag har akt i en beromd gul skolbuss som alltid funnits i filmerna). Vi kom fram och ja, jag behover ju inte forklara resten. Vi bowlade och jag forlorade.... (ar fortfarande sur over det) ... japp... ni folk dar ute behover inte oroa er over oss ungarna, vi mar skitbra, u know. Everything's all right, ok.
Jessica

2011-06-14
06:08:07

8km & 3,2km







hej det är simon här - igen. imorse åt vi våfflor med sirap, gott men.. shitsame. haha! idag har jag och min grupp gått i 8 km.. dog faktiskt nästan, jättelångt och riktigt varmt.. drack ganska mer än 4 flaskor vatten.. i vårt grupp var sandy med, ej sandija ska ni veta men..sandy, hon är riktig bäst!! hoppas att jag möter henne igen, jo säkert ;)


hej det är angelica här nu.. min grupp gick 2 miles, ungefär 3,2 km idag. blev solbränd på axlarna. och vad? en amerikan slog mig precis där det fanns solbränna. haha jätte roligt, ni skrattar säkert z. trivs iaf här keke, vill absolut inte åka hem :DDDDDDDDDDDD see ya.

nej jag är ej färdig.. jo, sen åt vi middagen,gissa vad.. hamburgare med..CHIIIIIIIPS!! åh amerika, hur feta är ni egentligen,hahaha nejdå..men allt har varit bra, vill inte heller åka hem än! det har ändå bara gått två dagar,lite rätt så jävla fett. lärde mig många asl, peeefekt. vi ses! vi har det jättebra här ;) ciao.

godnatt för oss nu, godmorgon på er.. heheheh.

2011-06-14
02:21:25

MALL
Hej allihopa!
Vi har shoppat i "mall" igår i The Santa fe mall.
Det blev massor påsar.
Vi bara sprang runt och handlat.
Det finns massor affärer som  inte finns i Sverige.

Påsarna täckte nästan halva bussen hehe.

2011-06-12
17:33:55

New Mexico är finare än vad vi trodde



hejhej. det är Simon och Sandija här nu, allt har varit så jättebra.. äntligen var vi framme här igår, suttit i flera timmar och resat jättelångt från europa.. hur har ni det i Sverige? snart ska vi sticka till the mall, och shoppa eftersom har inga tid i hela två veckorna så idag är det enda ledighet vi har. kl tre ska vi träffa amerikaner. jättespännande att få träffa dem. jo, två bilder som är uppe, den första bilden togs idag.. den andra pussade vi på usas marken när vi anlände i Texas. det är jättehärligt att vara i usa! believe us.

vi ser verkligen fram emot att träffa amerikaner, lära oss asl och njuta av hela två veckorna & ha kul ;D
ni föräldrarna, ha det bra utan oss, fniss.. :D hahah.. ajja ha det så bra ni alla.. vi också!

kramar & ciaociao, s & s.

2011-06-12
07:57:09

Hello USA!
Hej! Det är Wilda & Sofia som skriver.
Första åkte vi till London det var trångt och jobbigt för oss som är lång men tur att det var inte så långt.
Sedan åt vi lunch i London innan vi tog den nästa flygplan till Texas.
Det tog 10 timmar att flygt dit. 
Det var jätte långt resan hit. Flesta av oss sovit för det mesta i hela resan.

Vi kom framme NM dövskola för en timme sedan. 
Nyss vi har gick till 24h affär och handlat lite.
Nu ska vi vila! Imorgon bitti vi ska äta frukost i Mc Donald´s sen åka vi till en liten "mall" i Santa Fe. Det är shopping som gäller imorgon och träffas de döv ungdomar som är med i språkresa.

Gissa hur många timmar vi åkte från Arlanda till New Mexico dövskola?
Svar: 26 timmar och en halv.

Kraaam från oss alla ungdomar och ledare.

2011-06-06
10:46:21

En kort hälsning från ledarna!